Viirinkylä - Maisemistaan tunnettu helmi ja Vuoden kaunein kylä 1984

Hiekkaharjuiset rannat, kaunis kyläympäristö ja vireä kyläyhteisö Kemijoen varrella. Valtakunnallisesti merkittävää, monimuotoista maisema-aluetta. Seuraa tapahtumiamme: tule kylään ja koe!

Viirinkylä

Viirinkylä sijaitsee noin puoli tuntia Rovaniemen keskustasta Kuusamontietä itään. Viirinkylässä näkemisen ja kokemisen arvoista ovat loistavat kalastus, metsästys, marjastus ja luontoretkeilymahdollisuudet. Toimintaa ylläpidetään kyläyhteisöjen voimin: Viirin kyläyhdistys, Viirin Viri sekä Jako & Osakaskunta talkoovoimin järjestää ja isännöi!

Kylä on Yläkemijoen alueen vanhin, jossa kiinteää asutusta on ollut 1600-luvun alkupuolelta lähtien, molemmilla puolin jokea. Viirinkylän maisemaympäristö on Kemijoen kauneimpia korkeine hiekkatörmineen ja perinteisine maalaismaisemineen. Kylä nimitettiinkin vuonna 1987 Lapin läänin kauneimmaksi kyläksi.

Viirinkylässä kannattaa poiketa kalassa Kemijoella tai läheisillä järvillä Vuoskulla ja Lupolla.

Kylätalomme herää aina silloin tällöin henkiin tanssien tai laulu / teatteriesitysten myötä. Kylään kannattaa poiketa myös Avoimet Kylät -päivänä kesäkuun alussa, jolloin pidämme talolla avoimia ovia kaikille kiinnostuneille.

Talvisin kylän ytimestä löytyy loistavat mäenlasku- ja makkaranpaistomahdollisuudet ja perinteinen laskiaisriehamme onkin todella suosittu lapsiperheitten keskuudessa.

Kylänä Viirinkylä saattaa jäädä viereisten palvelukylien varjoon, mutta on ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen jokivarsikylä vilkkaan Kuusamontien varrella! Paikalliset asukkaat oppaina pääset parhaiten sisälle kylämme ytimeen!

Tervetuloa!

Viirin Kyläyhdistys ry

Nähtävää ja koettavaa kylässä

Tapahtuu Roikylissä

Tapahtumat

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Ajankohtaista

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Rovaniemi kylässä -hanke

Rovaniemi kylässä -hanke toteuttaa 1,5 vuoden kehittämisohjelman kahdeksalle kylälle Rovaniemellä. Hankkeen tavoitteena on kehittää kyläläisten kehittämisosaamista ja tukea kyliä kehittämispilottien toteuttamisessa sekä edistää kyläbrändien kehittämistä ja yhteistoimintamallin syntymistä.

Kylien Rovaniemi -hanke

Kylien Rovaniemi -hanke vastaa kylistä nouseviin kehittämistarpeisiin ohjaten ja tukien kylien ihmisiä ja toimijoita itse löytämään uudet mahdollisuudet, tekemisen tavat ja yhteistyömuodot muutostilanteessa.

Menneet tapahtumat

Näe ja koe

Kiintopiste horisontissa vaiko kalaisa koski? Rakennettu retkeilyreitti tai pieni polku patikoitavaksi. Marjaisat metsät ja puhdas ilma. Korkeat vaarat, isot järvet ja vuolaat virrat revontulten tai keskiyön auringon alla. ...ja valtavan paljon muuta koettavaa. Rovaniemen kylät tarjoavat uskamattomia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen kaikissa muodoissaan. Kyliltä ja kylien maastoista löydät perinnemaisemaa, merkittäviä maisema-alueita, tiloja ja mökkipaikkoja. Lähdet sitten päiväretkelle tai muutamaksi yöksi reissuun, niin Rovaniemen kylät tarjoavat elämyksiä täynnä olevan ympäristön, jossa vain taivas on kattona! Tervetuloa!

Toimijat & yritykset

Rovaniemen kylien yrittäjistä ja yrityksistä löytyy mitä monipuolisin kirjo eri toimialoja. Yrityksiä on kaiken kokoisia; luonnontuotteiden alkutuotannosta jalostuksen kautta ympäri maailman myyviin yrityksiin, maatilayrittäjistä kyläkauppiaisiin, käsityöläisistä palveluyrityksiin sekä todella paljon muuta. Rovaniemen kyliltä löytyy myös ne perinteiset kyläyhdistykset ja -toimikunnat, urheilu- sekä metsästys- ja kalastusseurat, martat ja seurakunnan omat toimijat. Tästä löydät kylien toimijat ja yritykset. Kylän sivuun tutustuessasi näet sieltä juuri sen kylän alueella olevat toimijat.

Infokartta

Tervetuloa Rovaniemen kyliin ja nähtävyyksiin!

Yhteystiedot

Hei! Tästä löydät meidän yhteystiedot Roivaniemen kylät -sivuston ja sosiaalisen median päivityksiin liittyen. Ota yhteyttä, kiitos!

Tietosuojaseloste

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Viirin Viri ry.

Urheiluseura
Kuusamontie 4178, 97620 Rovaniemi
+358 400 192 270

Viirin kyläyhdistys ry.

Kuusamontie 4585, 97620 Rovaniemi
+358 40 596 7762
viirinkylayhdistys@gmail.com

Viirin osakaskunta

Puheenjohtaja: Matti Poikela
Huhtaviirinmutka 41, 97620 Rovaniemi
+358 400 289 032
matti.poikela1@gmail.com

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat