ALANAMPA

Alanampa sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Ala-Nampajärven rannalla, noin 40 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Kylän pohjoispuolella sijaitsee naapurikylä Ylinampa Yli-Nampajärven rannalla. Mainittua kahta järveä yhdistää kapeahko Välijoki. Ala-Nampajärvestä laskee Raudanjoki kohti etelää ja Vikajärveä, joka on myös Alanamman naapurikylä.

Alanamman kylä on kehittynyt joen varrelle, Raudanjoen reittialueelle. Raudanjoen reitti on ollut ja on paikallisille asukkaille tärkeä kulkuväylä ja kalastusalue. Reitillä oli aikaisemmin myös uittotöitä tarjoamassa lisäansioita väestölle. Alanamman kylän ohi kulkee Rovaniemeltä Sodankylään menevä valtatie 4, joka seurailee Raudanjoen reittiä. Kylä jääkin suurelta osin Raudanjoen reittialueen ja sitä seurailevan valtatien väliin.

Kylän lähellä on runsaasti hyviä marja- ja kalastuspaikkoja, muun muassa kalaisat Ala-Nampajärvi ja Raudanjoki. Näissä vesissä riittää kalastettavaa sekä kyläläisille että myöskin muille rovaniemeläisille. Lähialueiden lukuisat lammet ja järvet sekä kylän länsi- että itäpuolella tarjoavat vaihtelua kalastukseen ja retkeilyyn.

Alanamman Kyläseura ry

  • alanammankylaseura@gmail.com

Nähtävää ja koettavaa kylässä

Tapahtuu Rovaniemen kylissä

Rovaniemen kaupungin tontit kylillä

Kahdeksan kylän alueella on yhteensä 26 tonttia tarjolla.

Maaseutuyrittäjälle tarjolla tietoa vihreään siirtymään ja vähähiilisyyteen

Maksutonta asiantuntija-apua saatavilla kevään ja kesän aikana.

Yläkemijoen Kyläkello - kylien tapahtumatiedote

Katso mitä Yläkemijoen alueen kylillä tapahtuu 02.-07.2024.

Uutta Rovaniemen kylät sivustolla - Tutustu kyliin tarinoiden kautta

Ensimmäinen tarina julkaistaan tänään 8.2.

Vuoden 2023 kyläyhdistys ja kylätoimijat

Rautiosaari on vuoden kyläyhdistys Rovaniemellä

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön hallitus on valinnut säätiölle uuden toimitusjohtajan

Säätiön hallitus valitsi Heli Välikankaan työn jatkajaksi rovaniemeläistyneen Matti Alatalon, hänellä on käytännössä osoitettu vahva kokemus yhteisöjen ja yritysten kanssa toimimisesta, laaja sidosryhmäverkosto sekä hallinnon ja talouden tuntemus.

Matkailija voi nyt tilata luontoretkeään ihastuttamaan lauluduon tai paikallisoppaan Yläkemijoella

Rovaniemen luontomatkailuhelmet: Auttiköngäs, Kaihuanvaara ja Kivalot ovat näyttävästi esillä uudessa Yläkemijoen matkailuesitteessä. Karttamainen esite kutsuu tutkimaan muutakin alueen luontotarjontaa ja kokoaa yhteen alueen majoitus-, ruokailu- ja elämyspalvelut. Alueesta on valmistunut kesän aikana myös tuore, paikallisten itsensä tuottama luontomatkailusuunnitelma.

Nyt vahvistetaan Rovaniemen kyläbrändejä ja aktivoidaan kyläläisiä - Sinettäläiset lähtivät nuorten asialle

Kahdeksan Rovaniemen pilottikylää ja kyläryhmittymää otti keväällä 2022 rohkeasti asiakseen parantaa kyliensä viihtyvyyttä sekä asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta. Kehittämisen lähtökohtana ovat kyläläisten todelliset tarpeet ja toiveet. Apuna ja kokoavana voimana tässä työssä on Rovaniemi kylässä -hanke. Kävimme kylässä Sinetässä.

Terveydenhoitajien kylävastaanotot

Terveydenhoitajan aikuisvastaanoton ja seniorineuvoloiden toimipisteet ja aikataulut 01-05.2024

Matkakohteena kulttuuri -työkirja kyläyhdistysten käyttöön

Aistivoimaisista kokemuksista Yläkemijoen alueen uusia matkailuvaltteja

Yläkemijoen kyläalueella Rovaniemellä on kuluneen talven ja kevään aikana työstetty alueen luontomatkailusuunnitelmaa ja ideoitu omiin vahvuuksiin pohjautuvia matkailutuotteita ja -palveluita. Erottautumistekijöiksi ovat nousemassa alueen vanhat metsät, jokimaisemat ja retkikohteet sekä niissä eri tavoin koettavat aistivoimaiset luontoelämykset.

Kyläturvallisuus 2025 -hankkeen päätösseminaarin tallenne katsottavissa

Rovaniemen lähiruokarengas REKO

Lähiruokaa suoraan tuottajalta kuluttajalle - ilman välikäsiä!

Järjestötyöllistämisen työkalupakki

Tietopaketti järjestötyönantajalle, työnhakijalle ja työllisyystoimijoille.

Kylän toimijat ja yritykset

Sodankyläntien alueen tapahtumat