Möötikkärakka

Möötikkärakan patikkapolku sijaitsee Songassa noin 25 kilometriä Rovaniemen keskustasta, Sonkajärven itärannalla kohoavan Möötikkärakan rinteellä.
Möötikkärakka on luonnonkaunis osin kallioinen vaara, minkä laelta on huikeat näköalat.

Helppo päiväretki- ja ulkoilukohde

Patikkapolku nousee kohti Möötikkärakan näköalapaikkaa, pysäköintialueen laidalla on polun infotaulu. Jyrkimmiltä kohdiltaan polku on porrastettu ja polun varrella on kaksi levähdyspenkkiä. Reitin käyttöaika on sulan maan aikaan ja sen yhdensuuntainen pituus on noin 600 metriä. Reitti soveltuu hyvin päiväretkeilyyn. Polku kulkee tunnelmallisessa vaaran rinteen järeässä mäntymetsässä. Polun varrella on hyvät marjastusmaastot pitkin vaaran rinteitä. Näköalapaikka on kallioinen vaaran laki vanhoine puineen, mistä aukeaa näköalat Sonkajärvelle.

Palveluiltaan Möötikkärakan patikkapolku tukeutuu läheisen Oitolanrannan palveluihin. Oitolanranta sijaitsee noin 2,1 km Leppiniementietä eteenpäin. Oitolanrannassa on hirsinen laavu Sonkajärven rantamaisemissa. Laavulla on tulipaikka, jonka ympärillä on penkit. Lähistöllä on puuliiteri ja käymälät. Alueelta löytyy myös esiintymislava, katsomo ja veneenlaskupaikka.

Lue lisää: Etiäinen.fi

Sijainti

Leppiniementie, 97240 Sonka

Reittiohje